Skip to main content

Net zoals alle andere zwangere vrouwen werd ik vanaf het moment dat het nieuws bekend geraakte overstelpt met informatie. Blijkbaar mag je geen stress meer hebben, moet je opletten met wat je eet en drinkt, moet je bewegen maar ook zeker niet te veel. Allemaal zeer zinvol, maar ik vond het wat overweldigend. Ik probeerde gezond te leven maar probeerde alle adviezen ook met een korrel zout te nemen. Natuurlijk mag je niet te veel koffie drinken, maar een tasje ’s morgens bij het ontbijt, daar zou mijn kindje toch niet slecht van worden.

Na het zien van een Deense reportage over de producten die we allemaal op ons smeren kreeg ik het wel even spaans benauwd. Al die goedbedoelde ‘crèmekes’ die we op ons smeren om striemen e.d. tegen te gaan: veel van deze producten bevatten parabenen. Uit onderzoek blijkt dat dit door de huid dringt en dat er zelfs parabenen in de placenta terug te vinden zijn. Ik viel achterover. Hier had niemand mij iets van verteld! Zo soepel als ik met de eetgewoontes omging zo fanatiek werd ik in het gebruik van goede producten. Nergens wou ik nog parabenen in terugvinden.

Bij het openen van mijn zaak ‘A Vida Nova’ wou ik dan ook op zoek gaan naar een goed biologisch en ecologisch merk. Dit bracht mij tot een grote beurs in Duitsland. Het viel me op dat het aanbod hierin nog niet zo groot was. Tot ik bij Rainpharma terechtkwam. Hun visie op huidverzorging en productsamenstelling kwam helemaal overeen met mijn visie. Ik trok mijn stoute schoenen aan en belde hen op. Tot mijn grote verbazing werd ik meteen uitgenodigd bij hen op het hoofdkantoor in Leuven. Ik was zo onder de indruk van hun lijn, en met hoeveel passie en zorg alles samengesteld werd, dat ik ervan overtuigd was dat ik bij hen aan het juiste adres was. Rainpharma gaat veel verder dan enkel de parabenen uit hun producten te halen. Zij gaan voor enkel natuurlijke ingrediënten die de balans van je huid helemaal respecteert. En ondanks het feit dat ze daarom geen sulfaten toevoegen aan hun douchegels heb ik nog nooit een merk gehad dat me zo’n wellness gevoel gaf onder de douche. Eind vorig jaar kwamen ze ook met een babylijn aan en ja hoor, deze producten zijn even heerlijk als die van de volwassenen. Bovendien zijn ze ook nog eens een plezier voor het oog. Ondanks dat mijn zoon Ward al wat groter is wast hij zich nu ook nog het liefst met het octopusbusje van Rainpharma.