Skip to main content

Voor de kinderen willen we met A Vida Nova activiteiten aanbieden waarbij competitie en prestatie niet van toepassing zijn.

In onze Belgische cultuur zitten die hobby’s er zo ingebrand maar jammer genoeg zijn deze hobby’s niet altijd even ontspannend voor de kinderen. Want geef nu eerlijk toe: als je kind tekenles gaat volgen wil je wel dat hij of zij het een beetje goed kan. Is dat niet het geval dan is ook al snel het plezier vergaan voor de kinderen. Net zo bij sporten of muziekles. Zelfs bij de jeugdbeweging is er een zeker sociale druk. Kinderen moeten vriendjes maken en plezier beleven aan de spelletjes die er gespeeld worden. Omdat dit niet altijd evident is voor alle kinderen kiezen wij er bij A Vida Nova voor om te zorgen dat er een aanbod is voor kinderen waar je nu eenmaal niet de beste in kan worden. Iets waar de beleving veel belangrijker is dan de prestatie.

Om te beginnen bieden we daarom yoga aan. Hierbij worden er oefeningen aangeleerd aan de kinderen die voor ontspanning en plezier zorgen en vinden hopelijk de meesten onder hen ook rust. We kiezen er bewust voor om dit in een aantal sessies te dompelen en geen programma van een jaar aan te bieden. Vindt jouw kind het leuk? Dan kan die zich opgeven voor de vervolgsessie maar heeft die er genoeg van, dan kunnen ze er ook gewoon lekker mee stoppen.