Skip to main content

Bij het uitbouwen van mijn zaak heb ik bewust steeds voor Belgische partners gekozen.

Dit begon allemaal zeer natuurlijk. Ik was op zoek naar zeer mooie, degelijke decoratie en kwam uit bij het merk Dôme Deco, ontstaan en gelegen in België. Ik werd zeer warm verwelkomd en deed mijn best om de juiste stukken uit te kiezen die bij de stijl van mijn zaak gingen. Eerlijkheid gebied me wel om te zeggen dat ik hiervoor de nodige hulp van mijn mama kreeg, die daar een veel beter oog voor heeft dan mezelf.

Voor de koos ik voor Belgische expertise en ging ik bij Philippe Bas aankloppen. Deze Hasseltse plantenexpert heeft er eigenhandig voor gezorgd dat de groene, natuurlijke feel die ik met mijn zaak wil overbrengen ook helemaal terugkomt in mijn interieur.

Na deze, voor mij evidente partners, ging ik verder in diezelfde lijn en bleef ik lokaal. Ik klopte aan bij Festicup voor mijn glazen, zocht lampen van Belgische makelij, prachtige meubels van bij WoodYou en probeer ik zoveel mogelijk Belgische producten aan te bieden aan de bezoekers. Zelfs onze hele domotica komt vanuit België. Samen met Qbus proberen wij jullie de perfecte licht- en geluidbeleving te geven.

Voor een extra bijzondere bijdrage zorgde ook Annie Wouters. Haar leerde ik kennen via een oud-collega. Zij was steeds in de weer met keramiek en maakte de mooiste dingen. Op een dag trok ik mijn stoute schoenen aan en vroeg haar of ze het zag zitten om een servies voor mij te maken (Want hoe goed de keramieken borden er in de winkel ook uitzien, ik durf mij hardop de vraag stellen of deze nog wel degelijke met de hand worden gemaakt). Tot mijn grote verbazing zei ze meteen ja. We bedachten wat we allemaal nodig hadden om de klanten te kunnen bedienen, zochten naar de juiste kleuren en zij ging hiermee aan de slag. Een prachtig servies is het resultaat dat ik met veel plezier klaarzet bij elk bezoek aan A Vida Nova.  

Het was én is niet altijd evident om Belgisch te kiezen. Want het moet gezegd worden, Belgisch is niet altijd goedkoop. Maar met A Vida Nova willen we gaan voor een wereld van kwaliteit en solidariteit met de mensen rondom ons. En naar mijn gevoel kunnen we deze visie enkel delen als we er ook zoveel mogelijk naar proberen te leven. Dus Belgische partners dien u aan!

Licht- en geluidbeleving via Qbus04052020-1.jpg Prachtige plantendecoratie door Phillippe Basweb_AVidaNova2020-50.jpg Prachtige decoratie van Dôme Deco
web_AVidaNova2020-11.jpg Kwalitatieve producten van Rainpharmaweb_AVidaNova2020-77.jpg Prachtig servies gemaakt door Annie Woutersweb_AVidaNova2020-91.jpg Glazen van Festicup
04052020-14.jpg Kasten gemaakt door WoodYou